54 Redenen om Frans te leren

Waar u ook heen reist, naar de Caraïben, Louisiana, langs de oostkust van de Verenigde Staten, Canada van kust tot kust, Afrika, Europa of Azië, de kans is groot dat u er een Francophone ontmoet. 

U kunt zich een Francophone noemen als uw moedertaal of een van uw moedertalen Frans is. Deel uitmaken van de Organisation de la Francophonie betekent dat uw geboorteland een speciale band heeft met andere leden van de Francophonie.

De Francophonie is een internationale organisatie die 54 landen ter wereld jaarlijks samenbrengt met betrekking tot diverse academische politieke, economische, communicatieve, educatieve en culturele vraagstukken welke van belang zijn voor een of meerdere leden van de Francophonie.  

 

Samen met Engels is Frans de enige taal die op ieder continent gesproken wordt.  Meer dan 300 miljoen mensen spreken Frans, 235 miljoen mensen spreken deze taal dagelijks. 

Frans is ook de officiële taal en de werktaal van internationale organisaties zoals de VN, de Europese Unie, de NAVO, de Europese Raad, de Afrikaanse Unie, het Internationale Rode Kruis en de Rode halve Maan.   Frans is de 3de zakelijke taal en de 4e op het Internet.